2010-06-02
Releasefest för djembe-CD


Madeni Kienou är känd av många i Sverige för sitt fantastiska djembespel och ständiga sökande efter nya uttryckssätt i djemben. Madeni har varit i Sverige ett flertal gånger och bl.a. hållit workshops i butiken. Nu har Madeni äntligen gjort en CD och den 11 juni har Du chansen att träffa Madeni på butiken, höra CD-skivan och mingla med andra djembefantaster!

Madeni Kienou (född 1977) kommer från Burkina Faso. Han är stolt arvtagare till en ryktbar griotfamilj (griot är en traditionell musiker och berättare i Västafrika.) Hans pappa Baba Kienou var känd i Ouagadougou från 1970-talet som en av de riktigt stora musikerna som satte Ouagadougou i gungning! Madeni förvaltar arvet både i den traditionella musiken och genom att utforska djembens möjligheter i samarbete med andra musiker och dansare. Han räds inte att testa gränser - som när han för några år sedan ackomanpanjerade en modern dansgrupp enbart med hjälp av att trumma på en skoputsarlåda! En magisk föreställning!

Madeni arrangerar både dans- och trumworkshops i Ouagadougou, turnerar flitigt både nationellt och internationellt och har nu gjort en CD i Frankrike. Vi lanserar den nya skivan på butiken den 11 juni kl 16.30 - 18.00. Välkommen att träffa Madeni och köpa en signerad CD!

Läs mer om Madeni Kienou på hans hemsida eller lyssna på Madenis musik på MySpace.