Tillbaka till startsidanLäs mer om Burkina Faso DesignLäs mer om våra varorBurkina Faso Design konst- och hantverksevenemangLäs mer om vad som händer just nu hos Burkina Faso DesignKontakta oss och få pressinformationBesök vår webbutik - klicka här!
 
Leverantörer

Tekniker &
Produktinformation
Våra leverantörer


Burkina Faso Design köper in varor på två olika vägar. De flesta varorna handlar vi själva direkt av hantverkare och småföretagare i det västafrikanska landet Burkina Faso. Varor från andra regioner i Afrika köper vi via importörer som antingen är certifierade Fair Trade-importörer eller på annat sätt kan visa att de arbetar utifrån kriterierna för rättvis handel. Mer om Fair Trade kan du läsa på http://www.wfto.com(World Fair Trade Organization).

I Burkina Faso handlar vi antingen av producentgrupper, egenföretagare eller små familjeföretag. Arbetsförhållanden är enkla, man arbetar ofta utomhus med enkla redskap. I Burkina Faso finns det väldigt få producenter som har någon sådan slags certifiering av ex. WFTO. Vår stora fördel i Ouagadougou, Burkina Fasos huvudstad, är att vi där har vår burkinska kollega, Antoinette Zoungrana, som håller löpande kontakt med alla hantverkare och småföretagare och känner till deras svårigheter, möjligheter och utmaningar. På så sätt kan vi, trots att vi från Sverige bara kommer någon gång per år, ändå veta att de företagare vi arbetar med, jobbar på ett schysst sätt och att vi kan hålla diskussionen om produktion, varor och kvalitet levande.

Här presenterar vi ett antal av våra leverantörer, både hantverkare som vi har direkt kontakt med och några av våra andra leverantörer.

  • Moumouni Ouedraogo – smycken, Burkina Faso
  • Pernille Bülow - smycken, Ghana
  • GAFREH - Miljövänliga påsar
  • GLOBAL MAMAS - Kooperativ
  • Jayibelena – korgar från Burkina Faso