Tillbaka till startsidanLäs mer om Burkina Faso DesignLäs mer om våra varorBurkina Faso Design konst- och hantverksevenemangLäs mer om vad som händer just nu hos Burkina Faso DesignKontakta oss och få pressinformationBesök vår webbutik - klicka här!
 
Idé& vision

Burkina Faso
stiftelsen


Butiken i Stockholm

Landet BurkinaFaso


Idé och vision


Syftet med vår affärsverksamhet är att småföretagare i Afrika, och då främst Västafrika, ska få en större marknad för sina varor och därmed en säkrare inkomst.

Burkina Faso Design ägs Burkina Faso-stiftelsen, en oberoende stiftelse bildad för att stötta småföretagande och ekonomisk utveckling i Burkina Faso. Vi arbetar alltid för att säkerställa att varje producent har fått rättvist betalt för sina varor, med delar som täcker både material, produktionsomkostnader och en vinst som ger en vettig lön för arbetet. När vi gör beställningar lämnar vi ett förskott på minst 50%, för att täcka materialinköp, mm.

Genom butiken kan vi också stimulera mötet mellan Sverige och den afrikanska kontinenten. Hantverk, konst, kultur och skapande är några vägar att mötas på. Här kan vi lära oss om likheter men också skillnader mellan olika traditioner, kulturarv och synsätt. För oss är det skönt att veta att allting inte måste vara likadant över hela världen. Vi är olika, vi gör saker på olika sätt - men vi kan ibland behöva verktyg för att se det som är annorlunda mot vårt eget och inte snabbt tolka allt utifrån våra egna invanda normer.

I butiken och vårt galleri kan vi erbjuda utställningar, evenemang, föredrag, mm. Men vi kan också visa på korsbefruktning i hantverket genom våra olika leverantörer: Yat som syr kläder och accessoarer i västafrikanska tyger, Rootbeet som skapar smycken i samverkan med hantverkare i Mocambique, inredningskorgarna Jayibelena som är en fusion av danskt och burkinskt korgmakeri m.fl.

För oss är mötet med våra leverantörer och med Dig som kund det som inspirerar oss mest! Därför är vi alltid glada för kommentarer och frågor - skriv gärna till oss om Du undrar över något, söker något speciellt eller vill kommentera något.