Tillbaka till startsidanLäs mer om Burkina Faso DesignLäs mer om våra varorBurkina Faso Design konst- och hantverksevenemangLäs mer om vad som händer just nu hos Burkina Faso DesignKontakta oss och få pressinformationBesök vår webbutik - klicka här!
 
Idé& vision

Burkina Faso
stiftelsen


Butiken i Stockholm

Landet BurkinaFaso


Butiken Burkina Faso Design


Välkommen till en bit av Afrika mitt i Stockholm!

"Det doftar så gott här!" säger många spontant när de kommer in i vår butik. Kanske är det hudkrämerna av kariténöten eller det blommiga hibiskustéet. Eller mild vanilj och kakao från vår choklad eller den sötsyrliga torkade mangon, som tar slut så fort vi ställer fram smakbitar. Lädret i väskorna och gräset i korgarna bidrar med sina naturnära dofter.

Men det är inte bara dofterna som ger atmosfär i butiken. Afrikas vackra hantverk med livfulla tyger, handgjorda träskålar, blandningen av konst- och bruksföremål, allt i en vacker lokal i Södermalms näst äldsta stenhus. Behöver vi säga mer? Kom in och njut Du också!


Välkommen!
Lotta Spykman, butiksansvarig

PS: Vill Du veta mer om våra evenemang, utställningar i galleriet, få inbjudningar till vernissage och erbjudanden och information om våra varor? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vi som jobbar på Burkina Faso Design

Lotta Spykman - butiksansvarig
Lotta har bott i Burkina Faso i slutet av 1980-talet. Hon är utbildad kulturgeograf och arbetat med bistånd och internationella utbyten. Sedan 2003 ansvarar hon för butiken. Lotta kan knappt leva utan torkad mango och är också väldigt svag för väskor av alla slag.
 
 
Margareta Göransson – försäljare
Margareta är aktiv i Burkina Faso-stiftelsen, som äger butiken. Sedan Margareta blev pensionär hjälper hon oss med allt vi inte hinner! Margareta gillar allt som är praktiskt och gott! Gör en suverän bissap-saft och gillar halsband.