Tillbaka till startsidanLäs mer om Burkina Faso DesignLäs mer om våra varorBurkina Faso Design konst- och hantverksevenemangLäs mer om vad som händer just nu hos Burkina Faso DesignKontakta oss och få pressinformationBesök vår webbutik - klicka här!
 
Idé& vision

Burkina Faso
stiftelsen


Butiken i Stockholm

Landet BurkinaFaso


Stiftelsen Burkina Faso


1999 startade vi Burkina Faso Stiftelsen. Efter mångåriga kontakter med människor i Burkina Faso hade vi sett ett stort antal lokala initiativ som var i behov av ekonomiskt stöd. Ett stöd som sällan är lätt att få om man är en liten organisation i ett land som Burkina Faso. Vi såg möjligheten att genom en stiftelse kunna bidra till att människor som brinner för sin verksamhet skulle kunna förverkliga sina idéer och får en möjlighet att skapa det de kämpar för. En naturlig fortsättning på den bärande tanken om att stötta lokala initiativ blev starten av butiken Burkina Faso Design 2001. Ett av de största hindren för många hantverkare och småföretagare är den begränsade inhemska marknaden. Burkina Faso Design är en möjlighet för dem att bredda sin marknad. Stiftelsen har även stöttat andra verksamheter. Några exempel på det är: 

  • Assocation Education Sans Frontières (AESF) driver en skola för föräldralösa barn i Bobo-Dioulasso i södra Burkina Faso. Skolans ledning och lärare arbetar frivilligt utan lön, men får en viss ersättning i form av kompetensutveckling i bla. datakunskap. Burkina Faso Stiftelsen har från och 1999 betalat 50.000 - 70.000 kr per år som stöd till skolan. Pengarna används främst till skolbespisning. Ett mål mat om dagen gör att barnen orkar med skolan och kan tillgodogöra sig undervisningen.

 

  • Tidningsutgivning på diula, det språk som huvudsakligen talas i sydvästra Burkina Faso. En redaktör ger med mycket små medel ut en tidnig, en viktig del av ett folkligt demokratiseringsarbete.

 

  • Vårdcentral i byn Sidéradougou. Ett bidrag till starten av vårdcentralen.

Vi är mycket glada för att vi genom stiftelsen får möjlighet att stötta så mycket bra verksamhet i Burkina Faso. Tack för att Du ger Ditt stöd genom att handla på Burkina Faso Design.

Roland & Margareta Göransson
grundare av Burkina Faso Stiftelsen