Tillbaka till startsidanLäs mer om Burkina Faso DesignLäs mer om våra varorBurkina Faso Design konst- och hantverksevenemangLäs mer om vad som händer just nu hos Burkina Faso DesignKontakta oss och få pressinformationBesök vår webbutik - klicka här!
 
Idé& vision

Burkina Faso
stiftelsen


Butiken i Stockholm

Landet BurkinaFaso


Burkina Faso Design


Vi älskar Afrika. Framförallt älskar vi Västafrika. Där finns ett mustigt formspråk, varma färger och mönster rika på berättelser.

Burkina Faso Design startade i mars 2001. Bakgrunden var alla våra kontakter med hantverkare och småföretagare i Burkina Faso som tillverkade och sålde vackra, välgjorda smycken, konst, textilier och mycket mer, men som saknade en tillräckligt stor marknad för sina produkter. Vi såg att vi kunde vara länken till kunder i Skandinavien och därför startade vi butiken i Stockholm. I april 2010 flyttar vi från Gamla stan till Slussen tillsammans med vårt galleri, där vi regelbundet arrangerar utställningar med kopplingar till den afrikanska kontinenten. Sedan 2003 har vi också försäljning via vår hemsida.

Det är mötena med Dig som kund och mötena med våra leverantörer som inspirerar oss! Vi vill att Du som kund ska få möta vackra saker av hög kvalitet. Du ska möta kunnig och intresserad personal som brinner för alla de varor vi säljer. Du ska, genom varorna och dess historia, kunna få möta de som tillverkat sakerna, lära mer om hantverket, traditioner och tekniker.

Här ska Du alltid känna dig välkommen, se något nytt och hitta det Du behöver till Dig själv eller som present.